home Naar recepten Over Erik
Over Erik Jager
Voor supermarktmijders
1501  |  A+ | a-
Op vakantie in Frankrijk vind ik het een van de leukste dingen om te doen: inslaan. Naar de bakker voor verse pains au chocolat, de markt afstruinen op zoek naar de beste gariguettes, onderweg zelfgemaakte fromage frais kopen bij de boer. En natuurlijk naar de supermarkt, waaraan ik thuis een bloedhekel heb. Maar in Frankrijk kom ik er zeker een keer per dag. Want waar het bij ons vooral om lage prijzen gaat, draait het in Frankrijk om kwaliteit en smaak. En de keus is overweldigend. Zeker in die megazaken van de nationale grootgrutters als Carrefour en E. Leclerc. Het liefst ga ik in mijn eentje naar zo’n voetbalveldsupermarkt, zodat ik de tijd heb om rustig de conservenafdeling ter grootte van een modaal Waddeneiland te bestuderen. Terug in Nederland beperk ik het boodschappen doen zoveel mogelijk. Ik ga er hooguit drie keer per week op uit, ik heb er hier gewoon geen lol in. Maar er moet natuurlijk wel lekker gegeten worden. Nou, daar is dit recept ideaal voor. De ingrediënten zijn lang houdbaar; die kunt u dus altijd wel in huis hebben. Verder is het gezond, zo klaar en heeft het toch iets feestelijks.

Bieten met feta

Ingrediënten
een pak gekookte rode bieten
1 sjalotje
feta (liefst echt lekkere van de markt, maar het gaat ook prima met fabrieksspul)
gepelde walnoten

Bereiding
Snijd de bieten in dunne plakken en leg ze op de borden. Snijd de feta in blokjes en leg die op de bietplakken. Breek de walnoten in twee en leg op ieder blokje feta een halve walnoot. Snipper de sjalot fijn en strooi ze over de borden. Besprenkel met olijfolie en azijn of balsamicostroop. Voeg peper en zout toe en dien op. Makkelijk, lekker en je hoeft er niet voor op uit. Ook handig voor onverwachte gasten.

Top